Sanne Cant is op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Gits voor de 3e keer in haar carrière nationaal kampioene bij de vrouwen gewonnen. Ze won met groots machtsvertoon.


Voor de 2e plaats was het duel spannender. De 47-jarige Hilde Quintens reed lange tijd in 2e positie voor Ellen Van Loy. Joyce Vanderbeken zat in slechte papieren maar in de slotronde geraakte ze toch nog naar de tweede plaats. Quintens was derde.

"Gemakkelijk gaat het nooit en zeker niet op dit lastige parcours", aldus Cant. "De bedoeling was inderdaad om snel weg te rijden van mijn concurrentes en daar slaagde ik ook in. Daarna was het alleen nog opletten geblazen om geen valpartijen te maken en om geen stukken te rijden. Ik was blij dat ik de armen nog een keer in de lucht kon steken want dat kon ik dit seizoen in de internationale crossen natuurlijk nog niet doen".

Buren en vrienden hebben zondag de woning van Sanne Cant en haar broer Kevin versierd. Een groot spandoek met daarop 'broer en zus klaren de klus' en veelkleurige balonnen moesten mee voor een onvervalste thuiskomst zorgen.